Prvo pismo

Nedelja, 5. jun 2016. 09:37h

d31085557f366fcd950270c2fd90b01e

Više se ne sećam kako sam htela da započnem ovu svesku. Ali ono što je sigurno – posvećena je tebi.

Tebi, koja si došla iznenada i prijatno nas iznenadila. Tebi, koja si najverovatnije devojčica. Tebi, koja ručicom maziš svoju glavicu i meškoljiš se u toj toploj, prijatnoj vodi, stvorenoj samo za tebe. Tebi, koju je Jane, tvoj tata, juče po prvi put video na ekranu. Tebi, koju želimo da zovemo Indija prema jednoj princezi srpskog porekla sa kompetencijama šljaštećih reflektora i bliceva fotografa, dobrih fotografa.

Ono što prvo želim da ti kažem jeste da te jako volimo i Jane i ja. Zanimljiva si i zabavna. Mene učiš umerenosti, a Janeta, čini se, strpljenju. 🙂 Zaista mu je potrebno puno strpljenja sa mnom (ponekad). 🙂 To su nekako prve lekcije koje učimo od tebe. Zapravo, to nisu lekcije nego… stvari. Znam da ćeš od nas naučiti jako puno toga jer sve što radimo ima smisla samo zbog toga što ćemo sve to što radimo i znamo pokloniti jednog dana tebi i tvojoj braći i sestrama (ako ih i koliko god ih budeš imala).

Možda već sada oboje želimo da ti kažemo da je LJUBAV najdragocenije osećanje koje ćeš doživeti i koje je vredno negovanja. Tvoj tata bi ovde sigurno dodao i ČAST. A ono što i po meni i po njemu sigurno stoji rame uz rame uz ljubav jeste SLOBODA. To su vrednosti koje nas dvoje prvenstveno negujemo, a ima ih još puno, puno.

Verujem da već sada znaš, ali eto da ti kažem – tvoj tata i ja smo umetnici. I zalažemo se da umetnost i kultura budu sve više prisutni u gradu. Sinoć smo započeli slavlje drugog rođendana Urlika, organizacije koju vodimo i na čije ćeš večeri, verujem, rado dolaziti.

Imamo jako lepu kuću, veeeeliko dvorište, baštu sa organiskim voćem i povrćem, koje si već i probala. Sa nama žive dva psa: Astor – on je stariji, i Maša – ona je mala i ima godinu i nešto dana. Takođe, imamo i dve mace: Crnčeta – on ima dve godine i malo je blesav, i Malo – koji je manja verzija Crnčeta. Sve njih ćeš obožavati jer su neodoljivi i vole da se igraju i maze.

Možda je ovo dosta za početak. Tvoj tata Jane je u jednoj svojoj pesmi, koju je posvetio meni, rekao: “Sve je spremno za tvoj povratak”, aludirajući na to da se ja, u stvari, vraćam, a ne dolazim po prvi put u njegovu kuću. Ja tebi poručujem: “Sve se sprema za tvoj dolazak“.

Tvoja mama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s