Tvoje ime

Subota, 27. avgust 2016. 07:39h

3956eb269824e35a73595f31196cd004

Draga Indija,

Ovih nedelja i dana se više nego ikad do sada jako lepo družimo i osećamo. Neizmerno sam zahvalna i Bogu i Kosmosu na zaista čarobnim trenucima koje živimo; neizmerno sam zahvalna i na tome što si izuzetno nežno jedno biće, tako se nežno krećeš, a tako INTENZIVNO i potvrdno. HVALA ti još jednom što si odlučila da dođeš ove godine i što si odabrala mene i Janeta.

Juče je skoro CEO GRAD pitao za tebe. 😀 Bilo je jako zabavno. Pitali su kada ćeš doći, da li si dečak ili devojčica i kako ćeš se zvati. I kad god bih izgovorila TVOJE IME, Indija, svi bi bili oduševljeni. Svi su rekli da je ime izuzetno neobično, moćno, drugačije. Kad bi samo svi oni znali koliko si već sada neobična, moćna i drugačija.

Iako smo ti ime smislili najviše zbog same zemlje Indije, koja je po svemu neobično lepa – priroda, FILOZOFIJA, religija, kultura – želim da znaš da postoji i pesma Massima Savića, kojeg i Jane i ja volimo, a koja se zove “Indija” i jako je LEPA pesma. Pored te pesme, naša pesma je “Odjednom ti”, i upravo ovim pesmama je bila započela naša svadbena žurka. Pored svega toga, postoji princeza Indija Oksenburg iz Karađorđevičke loze, pa sam eto htela da i ti nosiš ime po nekoj princezi. Inače, tata Jane kaže da je u našem komšiluku živela mala devojčica po imenu Indija, koju je on nekoliko puta nosio do autobuske stanice, kada je njena mama žurila da stigne na bus. Tako da baš se dosta toga oko nas “potrudilo” da dobiješ OVO IME.

Juče mi je prijateljica sa fakulteta Milica poslala još neka značenja tvog imena. Zapravo, Indija nosi značenje “REKA”: “Reka je i izvor i ušće, sam život, promena, UPORNOST, presecanje zemlje. Sama Indija zemlja je magična i kolevka je. Jako DREVNO, jako moćno ime. Indijci svoju zemlju nazivaju zemljom oko reke – a  svoju glavnu žilu kucavicu prosto zovu reka. Još na sanskritu. Dobar osećaj za ime.” Milica Vasić Vučurović je poželela da budeš srećno i zdravo detence i “Neka Indiju dočeka Sunce“.

Draga moja mala, CEO SVET čeka tvoj dolazak raširenih ruku. Mi jedva čekamo da te vidimo, a znam da i ti nas. Život nam je zaista postao magičan od kada si se javila. Šta li će tek biti kada budeš došla? Najpre jedna velika kasnojesenja FEŠTA. 🙂

Fantastično je što dolaziš pred praznike! Božići su nešto NAJLEPŠE što se u svetu proslavlja. Nova godina je odmah tu. Neposredno pre Nove godine su rođendani, moj i Janetov. Zaista nas čekaju jedna PRELEPA jesen i božanstvena zima. A kada na proleće sve ozeleni, krene da buja i da se ponovo rađa, da vidiš tek te lepote ovde u našem kraju… Na LETO ćemo zasluženo otići na more, koje verujem da će ti se, takođe, dopasti.

Puno te volimo. Puno te jedva čekamo. 😀 😀

Tvoji tata i mama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s